Що повинен знати Junior Front-end розробник в 2021 році ?️

На цьому етапі людина здатна сама розібратися в завданні, визначити ризики, зробити оцінку, все спланувати й завершити завдання в межах своєї компетенції без особливих проблем. Звичайно, ніхто не каже, що він має закритися від інших — комунікація повинна бути, але від такого спеціаліста очікують самостійності. Джуніор фронтенд у 2023 році має знати основи HTML5 і CSS3 для створення структури та стилів вебсторінок, а також базові принципи JavaScript, включно з роботою з даними та front-end вакансії подіями. Також важливо мати уявлення про систему контролю версій GIT і розвивати софт скіли, такі як самонавчання, робота в команді та англійська мова. Сьогодні front-end розробка – друга після QA можливість увійти в айті.

Крок 1: складіть план вивчення фронтенду

Інколи у вакансіях для FrontEnd-початківців можна зустріти вимоги до володіння CSS-фреймворками. Вони допомагають суттєво прискорити створення верстання за рахунок низки вбудованих можливостей. Next.js базується на популярному React і дозволяє збільшити ефективність та масштабувати процес створення реакт-застосунків. Він додає шар абстракції над реактом, а одними з найголовніших його нововведень є рендеринг на серверній стороні та генерація статичних вебсайтів.

Як влаштуватись junior frontend

Як пройти випробувальний термін і адаптуватися на новій роботі

Як влаштуватись junior frontend

Їх застосування вже стало стандартом у FrontEnd розробленні. Для девелоперів, які використовують Vue.js, це VueX, для React-розробників – Redux і MobX, для Angular-девів – RxJS, NgRx. Figma – це популярний дизайнерський інструмент для створення інтерактивних прототипів застосунків або веб-сайтів. З його допомогою дизайнер створює дизайн, який фронтенд-розробник потім верстає за допомогою HTML/CSS і додає інтерактивність при участі JavaScript. Відповідно, конкуренція серед Trainee/Junior FrontEnd розробників шалена, а тому роботодавці вимушені закручувати гайки і підвищувати вимоги до кандидатів, аби відібрати найкращих.

Синдром самозванца: побороть или полюбить?

Зарплата Junior Frontend розробника може відрізнятися залежно від регіону, рівня навичок, розміру компанії та інших чинників. В середньому, у 2023 році, зарплата Junior Frontend розробника може становити приблизно від $700 на місяць, але це може варіюватися. Спочатку вам може здатися, що вивчити всі ці нюанси неможливо, але трохи практики – і ви зловите основний принцип, з’явиться загальне розуміння логіки побудови всіх цих елементів.

JavaScript Core (DOM, AJAX, JSON)

У статті також розглянуто переваги та недоліки роботи тім ліда в IT-індустрії. Також даний матеріал допоможе розібратися в тому, як розвиватися далі у кар’єрі тім ліда, та що потрібно знати, щоб стати ефективним Team Lead-ом. FrontEnd розробник – досить універсальний боєць у світі веброзроблення. Він повинен вміти і верстати, і створювати логіку роботи клієнтської частини, і розуміти роботу серверної частини вебзастосунку.

Понимание синтаксиса HTML, тегов и атрибутов

  • Посилення можливостей CSS3 також зроблені для дого, щоб макет був максимально семантичний.
  • Далі, напевно, W3Schools, MDN web docs, HTML5 Rocks — це набір довідників, які оновлюються гарно і де завжди можна знайти актуальну інформацію.
  • Комунікабельність, уміння працювати в команді, а також розуміння основ дизайну та користувацького досвіду можуть бути дуже корисними.
  • На момент написання статті кожна шоста вакансія на Djinni у розділі “JavaScript / FrontEnd” з досвідом від 0 до 1 року мала серед обов’язкових або бажаних технологій GraphQL.
  • Тепер ти знаєш, як стати Frontend-розробником і більше немає ніяких відмовок, щоб відкладати мрію на потім.
  • Якщо ж вам більше до вподоби живе онлайн навчання з тренером та у групі з іншими учнями, пропонуємо формат Live Online для вивчення спеціальності FrontEnd (Angular або React напрямки).
  • Дізнайся, хто такий Affiliate manager, чим він займається і чому ця професія популярна.

Кросплатформна строготипізована мова, яка є розширенням JavaScript. Строга типізація дозволяє зменшити кількість потенційних помилок у вихідному коді, написаному на TypeScript. Також ця мова реалізує концепції, які близькі до об’єктно-орієнтованих мов, таких як C#, Java та подібних. TypeScript підвищує швидкість та зручність написання комплексних програм, внаслідок чого їх стає легше підтримувати, масштабувати та тестувати.

Які інструменти необхідні Frontend Developer?

Він не дає набору готових шаблонів (доступно тільки в платному Tailwind UI), проте дозволяє швидко створювати власні рішення за рахунок особливого синтаксису. Наприклад, я ще навчаючись в університеті пройшов тренінг-програму з фронтенду в Epam. Завдання Junior Front-End розробника – створити видиму частину веб-сайту таким чином, щоб точно передати задум веб-дизайнера та дати користувачам можливість взаємодіяти з веб-сторінкою.

Якось складав код докупи, воно якось працювало, але що відбувалося — не розумів. Іноді в процесі наймання кандидатам пропонують писати код просто на співбесіді. Живе кодування перевіряє не лише hard skills, але й стійкість до стресу та роботи в умовах дефіциту часу. При наборі на Junior-посади для кодування в реальному часі обирають нескладні завдання. Це інструмент для зберігання проєктів, з можливістю контролю попередніх версій.

Frontend розробник пише код для зовнішньої частини сайту. Робота спеціаліста – не просто верстка, а більш глобальні завдання. Грамотний frontend developer повинен розуміти, як працюють фреймворки JavaScript, CSS, як користуватися препроцесорами, розумітися на особливостях юніт-тестування, різних технологіях бекенда.

Не знаю, як можна програмувати на JS і не розуміти функцій вищого порядку.Для мене така людина була би джуном, незалежно від того, скільки років він штампував формочки на ріактах. І це все — люди, які співбесідувалися у мене на позицію Senior JS Programmer (або Java в випадку з Highload) в Wargaming, у цих людей купа технологій і величезний досвід в резюме. Напевно, буду я не першим і не останнім, хто скаже, що інформація, яку прослухав, прочитав з будь-якого джерела, не збережеться в пам’яті і не допоможе вам, якщо ви не спробували її на практиці. Найкращою мовою програмування на фронті був і залишається JavaScript. Розпочинайте з нього, а далі можна CoffeeScript, TypeScript й інші.

Для опанування такого великого інструментарію варто запастися часом, терпінням та завзятістю. Зазначені у статті засоби розроблення сайтів також мають аналоги, оскільки для вирішення різних завдань підходять різні вебінструменти. SOLID – це принципи, які є своєрідним ременем безпеки для тих, хто працює відповідно до парадигм об’єктно-орієнтованого програмування. Вони були створені з метою убезпечити ООП-орієнтованого розробника від незрозумілого, заплутаного спагеті-коду, який також ще й дуже важко підтримувати.

Які навички вимагають роботодавці та як запам’ятатися рекрутеру? Самостійне навчання – дуже складний, часто заплутаний та тривалий процес. Якщо хочете швидше розібратися у всіх тонкощах розробки, записуйтесь на frontend курси. Якщо ж вам більше до вподоби живе онлайн навчання з тренером та у групі з іншими учнями, пропонуємо формат Live Online для вивчення спеціальності FrontEnd (Angular або React напрямки).

Красномовним прикладом буде API від Google Maps, котрий дозволяє веброзробнику вказати на гугл мапі розташування певної будівлі (точку видачі інтернет-замовлень, офіс компанії абощо) на своєму сайті. Таким чином програміст позбавляє себе необхідності самому розробляти власну мапу і користується вже готовим рішенням від Google, використовуючи набір правил від API. Крім того, варто вміти працювати з сервісом онлайн-хостингу проєктів, який використовує систему контролю версій. У тандемі з Git він дозволяє розробникам зберігати свій код онлайн у хмарному сховищі, а потім взаємодіяти з іншими розробниками у різних проєктах. Скоріше за все, якщо людина не знає такі базові відмінності, то абсолютно не цікавиться темою.

Як влаштуватись junior frontend

Однак спочатку необхідно вивчити чистий JavaScript (vanilla JavaScript) і лише потім вникати в нові стандарти. Завдяки гарному володінню JS можна швидко розібратися в будь-якій версії ES, а потім опанувати будь-який фреймворк або бібліотеку. Для підвищення ефективності написання CSS-коду достатнім буде вивчення лише одного препроцесора, але у вакансіях часто зустрічаються одразу декілька. Гарне володіння HTML та CSS вже дозволяє займатися верстанням сайтів та заробляти гроші. Саме з цих двох базових технологій починається шлях до професії FrontEnd розробника. Коли спеціаліст проходить співбесіди, то краще розуміє свою позицію на ринку — чи знаєте актуальні технології та потреби бізнесу, чи відповідають їм ваші навички та досвід.

Стеж за трендами і новими технологіями в галузі фронтенд-розробки. Бери участь у конференціях, семінарах і вебінарах, щоб розширити свої знання та навички. Також регулярно шукай нові інструменти та підходи до розв’язання задач. Краще одразу визначитися зі списком того, що потрібно вивчити.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/